Nagy képernyő, apró bevágás, méretes akkumulátor és visszafogott ár jellemzi az Oppo felügyelete alá tartozó márka újdonságát. A Realme 3 telefon az ár-érzékeny felhasználók egyik kedvence lehet.

A készülékre 6,22 hüvelykes, HD+ felbontással dolgozó kijelző került, amibe egy vízcsepp formájú szenzorsziget lóg bele. A megjelenítő alatti káva ugyan kicsit vaskosabb, mint amit a topkategóriás eszközöktől elvárunk, de ebben a szegmensben ez kevésbé zavaró. A színátmenetes festéssel megbolondított burkolat alatt MediaTek Helio P70 chipset lapul, amihez 3/4 GB operatív memóriát, valamint 32/64 GB méretű belső tárolót lehet választani.

A hátoldalra az ujjlenyomat-szkenneren kívül, egy 13 megapixeles (f/1.8) főkamerából és 2 megapixeles segédből álló páros került. Előre 13 megapixeles szelfi egységet pakoltak, ami 2D arcazonosításra is lehetőséget kínál. A gyártó szoftveresen kicsit rágyúrt a képalkotásra, kapunk egy ún. Nightscape módot, ami főként az éjszakai felvételek minőségét hivatott javítani. A készüléket 4230 mAh kapacitású teleppel szerelték, ami egész jó üzemidővel kecsegtet, sajnos a rendszer nem támogatja a gyorsabb töltést. A telefon Android Pie rendszert kapott, amire az Oppo-féle ColorOS 6.0 felületet húzták.

A Realme 3 telefon kisebbik változatáért (3/32 GB) 125 dollárt kérnek, míg a nagyobbért (4/64 GB) 155 dollárt kell fizetni.