Moduláris villanyautó a FIAT Centoventi

Az olasz márka százhúsz éves fennállását ünnepli. A neves alkalomra egy tisztán elektromos hajtású tanulmányt készítettek, amit egy mindenki számára elérhető, rugalmasan alakítható járműnek szánnak. A Fiat Centoventi a Panda utódja lehet.


A FIAT Centoventi (120) izgalmas és sokoldalú városi apróság. A kocsi kívül és belül a tulajdonosok igényei szerint alakítható, akik a különböző színű és formájú elemekből, kiegészítőkből válogatva állíthatják össze a nekik tetsző járművet. A 4U elnevezésű program ráadásként arra is lehetőséget kínál, hogy a későbbiek folyamán az alkotóelemeket másra cseréljék.

A rugalmas hozzáállást jól példázza, hogy a tetőpanel lehet üveg, kerülhet rá napelem, vagy csomagtartó, de impregnált vászonból is készülhet a fedél. Egyes elemek előállítását nagyban megkönnyíti, hogy 3D nyomtatással készülnek. A vásárló csupán rábök a számára kívánatos darabra, meghatározza annak színét és a gyártó elküldi azt a kereskedőhöz, vagy márkaszervizbe. Az utastérben használt műanyagok is új eljárással készülnek, így azok rendkívül könnyűek, kellemes tapintásúak és könnyen takaríthatók. A műszerfalat alapjáraton okostelefon helyettesíti, de egy 20 hüvelykes érintőképernyő is kínálat részét képezi.

A meghajtásért egyelőre ismeretlen teljesítményű motor felel. Természetesen az áramellátásért felelős telepek száma is variálható, így a hatótávolság 100-500 kilométer között változhat. A FIAT Centoventi egyelőre csak tanulmány, de a gyártósorra kerülő változat tökéletesen illeszkedik majd a vállalat új kisautó portfóliójába. A Fiat azt is megerősítette, hogy a jövő évi Genfi Autószalonon a következő generációs Fiat 500 elektromos változata kerül terítékre.

Képek: carscoops.com

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?