A Mondo+ Classic egy vezeték nélküli hangsugárzó és internetes rádió keresztezéséből született. A klasszikus formavilággal rendelkező készülék sokat tud, szépen szól és könnyen kezelhető.

Szól a rádió…

A dobozt dió furnér vagy fekete laminátum borítja. Előbbi klasszikus, utóbbi modern külsőt kölcsönöz a készüléknek. A hagyományos szövet hangszórórács mellett a vezérléshez szükséges fizikai gombok, valamint egy 3,5 hüvelykes LCD kijelző és fejhallgató csatlakozó kapott helyet. A berendezés számtalan rádióállomás vételére alkalmas, míg a Bluetooth 4.1 chip lehetővé teszi, hogy szabványos vezeték nélküli hangszóróként is működjön. A burkolat alatt egy digitális D osztályú erősítő (25 W) található, amely egy 4 hüvelykes (teljes tartomány kezelésére képes) üvegszálas hangszórót dolgoztat.

A rádióállomások tárolása rendkívül egyszerű, néhány mozdulat és tovább nem kell babrálni velük. A doboz hátoldalán USB és RCA konnektorok is helyet kaptak, előbbi pl. hordozható tárolók, míg utóbbi sztereó rendszerek társítására alkalmas. A készülék tetején szundi/időzítő gomb, valamint egy 10 wattos Qi töltőpad található. A gyártó azokra is gondolt, akiknek a telefonja nem támogatja ezt a technológiát, ők az USB interfészen keresztül etethetik eszközeiket.

A berendezés Chromecast kompatibilis és kezeli a HTTP, RTSP, WSMP, Shoutcast streaming protokollokat. Bár az egydobozos rendszerektől nem várható igazán ütős hangzás a Waves Inc. integrált MaxxAudio technológiája gazdag, meleg és kivételesen tiszta hangélményt kínál. A rendszerhez a kor elvárásainak megfelelően dedikált alkalmazás (Grace Control Apps) is tartozik, amivel gyorsan és kényelmesen elvégezhetők a beállítások, s finomítható a hangzás. A Mondo+ Classic 250 dolláros áron szerezhető be.