A közelmúltban bemutatott új Sony G Master objektív a szériára jellemző minőséget képviseli. Magas felbontás, gyors AF követés és számos, profiknak is hasznos funkció jellemzi az FE bajonettes újdonságot.

Az FE 135mm F1.8 GM objektív egyenletesen magas felbontást biztosít a teljes tartományban. A klasszikus telefotó objektívekkel készült felvételekre jellemző képtorzulásokat, egy XA (extrém aszférikus) lencse, egy Super ED (extra alacsony szórású) és ED üvegtag korrigálja. A gondosan elhelyezett lencsék nemcsak a kromatikus aberrációt egyenlítik ki, de csökkentik a színeltolódást és maximalizálják a felbontást. A beépített XA lencsetag kezeli a szferikus aberrációt, s felel a magas szintű bokeh hatás előállításért. A lencsét tükröződésmentes bevonattal látták el, amely védelmet kínál a becsillanás és szellemkép ellen.

A G Master objektívet négy XD (extrém dinamikus) lineáris motorral szerelték, amelyek nagy sebességű és rendkívül pontos AF vezérlést nyújtanak. A gyors válaszidejű működést új algoritmus segíti. Az újdonság fotózáskor és videózáskor egyaránt részletes beállítási lehetőségeket kínál. A lehetőségek között többek között testre szabható fókuszrögzítő gomb, fókusz tartomány-limiter és kapcsolható ütközővel ellátott blendegyűrű található. Az új FE 135mm F1.8 GM objektív európai forgalmazása áprilisban kezdődik, egyelőre ismeretlen áron.