Játékosokat fogja célkeresztbe az AOC 4K monitora

A TP Vision érdekeltségébe tartozó, tajvani AOC az utóbbi időben számos játékos monitort mutatott be. A célközönség most sem változott, ám ezúttal a belépőszintet erősítik.


Az AOC G2868PQU jelzéssel ellátott monitor, 28 hüvelykes TN panelt kapott. A megjelenítő 4K (3840 x 2160 képpont) felbontást és 300 nites fényerőt kínál, ezen felül 1000: 1 kontrasztarány, 1 ms válaszidő és 60 Hz képfrissítés szerepel a jellemzők között. A monitor támogatja az AMD FreeSync technológiát és különböző, játékhoz tervezett firmware-alapú szolgáltatással rendelkezik. A gyártó 102 százalékos sRGB és 82 százalékos AdobeRGB lefedettséget ígér. A specifikáció szerint a készülék HDR-Ready, de azt nem részletezi mely formátumok támogatottak.

A monitor külsejét tekintve következetesen illeszkedik a gyártó kínálatába, ezúttal is piros betétekkel megbolondított, szürke készüléket kapunk. A kijelző magasságában állítható, egyéb láthatóságot befolyásoló kényelmi funkcióról nincs adat. A monitorra D-Sub, DVI-DL, DisplayPort 1.2 és HDMI 2.0 konnektorok kerültek, van fejhallgató csatlakozó és négy eszköznek helyet biztosító USB 3.0 hub. A hangokat sztereó hangszórók (3 W) szólaltatják meg, de a saját hangrendszer társítása sem jelent akadályt. Az AOC újdonsága márciusban kerül a boltokba, hivatalos ár egyelőre nincs, de hozzávetőleg 320-360 eurós cetlire kell számítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?