Alex Jones négy csatornáját a sorozatos szabályszegések miatt, tavaly tiltotta le a Facebook. A gyakorlatot az Apple, Spotify és Youtube is követte, utóbbi a közelmúltban ismét akcióba lépett.

A videómegosztó ezúttal a dallasi fenegyerek Resistance News elnevezésű csatornáját törölte, amivel a férfi a tavaly elkaszált Infowars oldalt helyettesítette. A Youtube hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, amit azzal indokoltak, hogy Jones ismételten megszegte a gyűlöletbeszéd és a zaklatás ellen hozott szabályokat.

A Resistance News csatornát három évvel ezelőtt hozták létre. Eleinte csak kisebb figyelmet kapott, komolyabb fellendülés akkor következett, amikor az Infowars csatornát elkaszálták. Ekkor számos régebbi (kicsit módosított) anyag került fel az új oldalra, így kerülve meg a tartalmakra vonatkozó tilalmat. Alex Jones több adást is szentelt a Marjory Stoneman Douglas iskolában (Parkland/Florida) történt lövöldözésnek, legutóbb pedig az új-zélandi eseményekkel foglalkozott tüzetesebben. Jones az eltiltás ellenére továbbra is jelen van a platformon, legutóbb Joe Rogan podcastjában szerepelt.