A Qualcomm hamarosan bemutatásra kerülő lapkája a kisebb hangkeltők megszólalását hivatott javítani, azok méretének növelése nélkül.

A CSRA6640 kódnéven emlegetett erősítő lapka a Qualcomm DDFA (Direct Digital Feedback Amplifier) technológiájának következő állomása. A tíz éve kidolgozott eljárás a D osztályú erősítők előnyeit kombinálta a hagyományos lineáris erősítők hangminőségével. A szabadalmaztatott zárt hurkú digitális architektúra a klasszikus D osztályú erősítőknél nagyobb teljesítményt kínál, miközben hatékonyan szűri a zajt és a hangot befolyásoló anomáliákat.

A lapka a nagyobb felbontású állományok (PCM 384 kHz és DSD128) kezelésére is képes, szabadon konfigurálható szűrőket kínál és kifejezetten energiatakarékos. A Qualcomm szerint a CSRA6640 chip lehetővé teszi a gyártók számára, hogy csökkentsék költségeiket, mivel nem kell további külső alkatrészeket vásárolniuk. A State of Play felmérése szerint a kisebb eszközök esetében a hangerősség az egyik legfontosabb szempont a felhasználók számára. Az új erősítő lapka integrálásával a hangszórók lényegesen jobb teljesítményre lesznek képesek.