A japánok bejelentették a profiknak és haladó amatőröknek szánt modell átalakított változatát. A második generációs Sony RXo számos dolgot örökölt az elődtől, s továbbra is egészen kis helyet foglal.

A Sony RXO II a vállalat egyik legkisebb és legkönnyebb kamerája. A készülék víz és porálló (IP68), egészen jól bírja az ütődéseket és kisebb zuhanást is hajlandó bevállalni. A masinába ezúttal is 15,3 megapixeles Exmor RS CMOS képérzékelő és BIONZ X képfeldolgozó motor került, ahogy a 24 mm (f/4.0) gyújtótávolságú Zeiss Tessar T objektív is maradt.

Újdonságnak számít ugyanakkor az elektromos képstabilizátor, szaporodtak a képalkotást segítő kényelmi szolgáltatások és a Sony Eye AF funkción is javítottak. További újítás a 180 fokban felhajtható LCD kijelző, illetve a 4k mozgóképek belső tárolóra mentésének lehetősége. A rögzített felvételek WiFi/Bluetooth segítségével a Sony Imaging Edge alkalmazáson keresztül küldhetők át külső eszközökre, vagy tölthetők fel a világhálóra. A kamerára mikrofon bemenet is került, s kiegészítőként állvány is vásárolható hozzá. A Sony RXo II kamera forgalmazása májusban kezdődik, előre láthatóan 700 dollárt kérnek majd érte.