Kivételesen mozgékony a Riptide új deszkája

A Riptide R1 Black elektromos gördeszka a hasonszőrű eszközökkel szemben nem csupán gyors, hanem jól is irányítható.

Az extra mobilitás a különlegesen alaknak, magasra szabott hátsó résznek és az egyedi felfüggesztésnek köszönhető. A kerekek (83 mm) viszonylag kicsik és kemények, így jobb stabilitást és kontrollt kínálnak. A deszka kanadai juharból készült, lézerrel szabták megfelelő formájúra és csúszásgátló bevonattal látták el. A meghajtásért a gyártó korábbi modelljeiből származó elektromos motor felel, s van regeneratív-fékezés, azaz a fékezésből származó energiát a rendszer visszatáplálja az akkumulátorba.


Bár az új deszka nem a gyártó leggyorsabb és hatékonyabb eszköze, hiszen „csak” 29 km/h sebességre képes és 11 kilométeres hatótávolságot kínál, de kezdőknek vagy városi ingázásra tökéletesen megfelel. A hatótáv egyébként izmosabb akkumulátor beszerzésével akár a duplájára is növelhető. A deszka sebességét egy kényelmes fogású, marokba simuló távkapcsolóval lehet szabályozni. A három üzemmód (Beginner, Eco, Expert) között mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A Riptide R1 Black deszka moduláris, könnyen cserélhető alkatrészekből áll, így az egyes komponensek sérülése vagy elhasználódása kevésbé terheli meg a költségvetést. Az deszkát 749 dollárért lehet megvásárolni, de korlátozott ideig száz dollár árengedménnyel kínálja a gyártó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?