A francia Withings csak nemrég lett újra önálló, miután a Nokia néhány év közösködés után elengedte a kezüket. A csapat azóta a régi név alatt tevékenykedik, legutolsó fejlesztésük egy megfizethető, szabadon alakítható okosóra.

A csapat még januárban mutatta be új fejlesztését, akkor egy klasszikus és EKG funkcióval megfejelt változatot is ígértek. Utóbbi egyelőre még várat magára, azonban a visszafogottabb variáns máris elérhető. A MOVE névre hallgató óra analóg számlapja ugyan kicsit megtévesztő, de senkinek ne legyenek kétségei intelligens eszközről van szó. A készülék számolja a lépéseket, méri az elégetett kalóriákat és figyeli a napi tevékenységeket, valamint felügyeli az alvást. Az óra ötven méterig vízálló, míg a beépített akkumulátor akár másfél évig is elvan etetés nélkül.

A készülék eleinte csupán öt színben volt elérhető, ám a felhasználók azóta a saját kezűleg is összeállíthatják a nekik tetsző modellt. A gyártó honlapjára látogatva a ház, számlapok, szíjak, mutatók kínálatából válogatva, villámgyorsan összerakható az egyedi készülék, sőt a rendszer ötletekkel is szolgál a kevésbé kreatívak számára. A gyártó szerint közel hatezer lehetséges variáció létezik. A Withings Move alapváltozata 70 euróba kerül, míg az egyedi modellekért 80 eurót kérnek el.