Végre előrendelhető a SEGA Genesis Mini

A NES és SuperNES Classic vitathatatlan sikerén felbuzdulva, több gyártó is retro konzolok építésébe fogott. A Sony próbálkozása egyelőre keveseket mozgatott meg, az Atari még dolgozik, ahogy a SEGA is csendben volt az utóbbi időben.


A SEGA Mega Drive, egy 16 bites konzol volt, ami a nyolcvanas évek végén (1988) jelent meg Japánban. A játékgépet két évvel később Európában is forgalmazni kezdték, SEGA Genesis néven. A konzolból világszerte közel negyvenmillió darabot értékesítettek, ezzel a gyártó legsikeresebb gépe lett, sok játéka (Streets of Rage 2, Shining Force 2, Samurai Showdown) a mai napig nagy népszerűségnek örvend.

A SEGA közel egy éve jelentette be, hogy elkezdett dolgozni a konzol kicsinyített változatán, amely negyven előre telepített, klasszikus játékot képes futtatni. A Genesis Mini (Mega Drive Mini) nevet először áprilisban kezdték emlegetni, majd hosszas csend alakult ki a projekt körül. A hallgatásnak azonban most vége a társaság elárulta, hogy szeptemberben boltokba lesz a masina. Sajnos a hivatalos specifikációk továbbra sem ismertek, ahogy a játékok teljes listáját sem közölték még, de az eddig lefixált címek (pl. Castlevania: Bloodlines, Comix Zone, Gunstar Heroes, Shining Force és Sonic The Hedgehog) komoly bizakodásra adnak okot. A Genesis Mini 80 dolláros áron gyűjthető majd be.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?