A kellemes megjelenésű, jó ár/érték arányt képviselő kiegészítőket gyártó Roccat a közelmúltban, újabb sztereó headsettel bővítette kínálatát.

A Roccat NOZ rozsdamentes acélvázra épült, de a főbb komponensek masszív műanyagból készültek. A készülék fület körülölelő (over-ear) kialakítású, mindössze 210 grammot nyom. A fejpánt külső borítása bőr, míg belülre mikroszálas szövet került, ahogy a fülpárnákhoz is ezt az anyagot használták. A kicsit elnyújtott fülcsészék nagyobb hallószervvel rendelkezők számára is elegendő helyet biztosítanak, plusz ez a megoldás az akusztikus jellemzőkre is pozitív hatással van.

Az 50 mm-es meghajtók 10 és 20.000 Hz közötti tartomány kezelésére képesek; a gyártó szerint tiszta magas, gazdag közép és erőteljes mély hangokra lehet számítani. A készüléken hangerőszabályozó tárcsa, valamint a leválasztható Real-Voice mikrofon némítására szolgáló gomb található. A headset 2,45 méter hosszú, szövet borítású zsinórral társítható a forrásokhoz; a kábel végére dupla 3,5 mm-es (3 pólus) csatlakozó került, de adapter segítségével a füles hordozható eszközökkel is használható. A Roccat NOZ (70 dollár) forgalmazása április közepén kezdődik.