A tv, a hűtő de még a sörcsap is intelligens lesz a közeljövőben az LG szerint

Az LG Innofest 2019 rendezvényen a vállalat bemutatta az intelligens otthon koncepcióját, amelynek fő célja, hogy minden korábbinál komfortosabb életet biztosítson a felhasználók számára.

Okosotthon

Ebben a kulcs a vállalat által kifejlesztett, ThinQ névre hallgató technológia, amely lehetővé teszi, hogy az egyes elektronikai eszközök állandó kapcsolatban álljanak egymással. Az információmegosztás révén így lehetségessé válik, hogy például a tévé tájékoztasson arról, hogy ha lejárt a mosogatógép programja, a telefonon keresztül tudjuk elindítani a mosást, vagy új programokat tölteni a mosógépre, a hűtőszekrény szól, hogy elkészült a vállalat által kifejlesztett sörcsapban az ital, a hangszóró pedig bejelenti, hogy ki lehet szedni a szárítóból a ruhát, hogy csak néhány hétköznapi példát említsünk.


Ebből látszik, hogy a ThinQ kiterjed a szórakoztatóelektronikai és IT eszközökre épp úgy, mint a háztartási berendezésekre, tehát az eljárás szó szerint a lakás minden zugában megtalálható. Sőt, a ThinQ rendszerébe más gyártók által előállított termékek, vagy kifejlesztett technológiák is integrálhatóak, amennyiben azok megfelelnek az LG által támasztott feltételeknek, amelyek például a biztonságra vonatkoznak. Ezáltal tehát egy nyílt szisztémában gondolkodik az LG, amely vonzó lehet a végfelhasználók számára, hiszen nincsen megkötve a kezük, nincsenek arra kötelezve, hogy egyetlen cégtől szerezzék be az összes okosotthon berendezésüket. Ennek köszönhető például, hogy a ThinQ képes együttműködni a Google Assistant és Amazon Alexa technológiákkal is, ráadásul egy időben kezeli mind a kettőt, és ki tudja választani a legjobb, leghatékonyabb megoldást egy felmerülő feladat megoldására.

Ez a kettős támogatás a technológiai iparágban egyelőre szinte egyedülállónak számít. Ugyan már több nagy vállalat is bejelentette, hogy dolgozik e probléma megoldásán, de az LG az Innofesten azt is bebizonyította, hogy ők kézzelfogható eredményeket értek el e téren.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?