Kompakt kialakítás és nagy teljesítmény jellemzi a Panasonic Lumix G90 fényképezőt. A nedvességnek és pornak ellenálló készüléket a felső kategóriára jellemző Live MOS érzékelővel szerelték.

Barátságos kialakítás és nagy teljesítmény

A kamerát a könnyű hordozhatóság és egyszerű használhatóság jegyében tervezték. A készülékbe 20,3 megapixeles Digital Live MOS képérzékelő került, ami nem alkalmaz aluláteresztő szűrőt, így a lehető legtöbb részletet képes rögzíteni. A képérzékelő mellé a Venus Engine képfeldolgozót társították, hogy a felhasználók természetes, valósághű és széles dinamikatartományú képeket lőhessenek.

A Lumix G90 kamerát öt tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátorral látták el, míg az áttervezett markolat biztosabb egykezes használatot tesz lehetővé. A bemozdulás elleni védelem fényképezés és videózás közben is működik. A készülék villámgyors (0,07 másodperces) autófókusszal rendelkezik, támogatja a 9 fps (AFS) és 6 fps (AFC) sorozatfelvételi módokat, valamint a Depth From Defocus (DFD) technológiának köszönhetően a gyorsan mozgó témák követésére is képes. A felhasználóknak lehetősége van a fényérzékenység módosítására, illetve számos az autófókusz működését befolyásoló funkció is rendelkezésre áll.

Fotós és videós extrák

A markolaton túl a mérnökök további módosításokat is eszközöltek a felépítésen. A fényképezőgép tetejére három új gomb került, amikkel az expozíciót, ISO-értéket és a fehéregyensúlyt lehet módosítani. A hátoldalon a tárcsa körül elhelyezett gombok, gyors hozzáférést biztosítanak a beállításokhoz, amelyek akár felvétel vagy lejátszás közben is finomíthatók. A munkát nagy méretű, száz százalékos látómezőt és 0,74x nagyítást biztosító kereső (LVF), valamint 3 hüvelykes, szabadon elforgatható hátsó LCD érintőkijelző segíti.

A Panasonic újdonsága igazi hibrid kamera, azaz a fotózás mellett a videós képességeket sem hanyagolták el. A készülékkel akár 4K mozgóképek is készíthetők, illetve Full HD slow-motion rögzítésre is lehetőség van. A kreatív munkát könnyítik meg a 4K Fotó üzemmódok és az alapértelmezett V-LOG mentés, plusz külön microHDMI kábel segítségével, valósidejű képek küldhetők külső monitorra. Az automata, félautomata és manuális üzemmódokon kívül a Lumix G90 számos további lehetőséget biztosít a művészi hajlam kibontakoztatására. A kamera WiFi és Bluetooth kapcsolatokat kínál, USB konnektoron keresztül tölthető akkumulátorral rendelkezik, ami az új energiatakarékos funkciónak köszönhetően az átlagosnál hosszabb üzemidőt biztosít.

A Panasonic LUMIX G90 várhatóan 2019 júniusától vásárolható meg.