A Sony bemutatta két vadonatúj külső SSD meghajtóját. A nagy teljesítményű SL-M sorozathoz és a kompakt SL-C sorozathoz tartozó eszközök, ultra strapabíró kialakításban kínálnak rendkívül gyors adatátviteli sebességet.

Az újdonságokat a fotósoknak, videósoknak és multimédia-fejlesztőknek tervezték. A modellek egy darabból kialakított alumínium készülékházat kaptak, teljes körű rázkódás védelmet élveznek. Mindkét sorozat IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz por- és vízálló eszközökről van szó. A készülékek USB-C portja zárókupak nélkül is vízálló, még egy méteres vízbe merítve sem kell adatvesztéstől tartani. A meghajtók rendkívül tartósak, komolyabb nyomásnak és hajlításnak is képesek ellenállni, így nehezebb eszközök mellett is biztonságban szállíthatók. Mindkét sorozat ütésálló, három méteres zuhanást is képesek az adatok sérülése nélkül túlélni. A meghajtók külső borítását úgy tervezték, hogy ne csússzon, míg a domináns ezüst/sárga színek messziről rikítanak. Mindkét modellre szembetűnő LED-fényforrás került, míg a praktikus gumipántok a meghajtók azonosítására szolgáló címkék elhelyezését könnyítik meg.

Az SL-M sorozat olvasási és írási sebessége akár 1000 MB/s lehet, míg az SL-C sorozat 540 MB/s olvasási és 520 MB/s írási sebességet kínál. Mindkét termékvonal USB 3.1 (Gen 2) interfésszel rendelkezik és a legújabb SSD-vezérlővel működik. Az eszközök a kifejezetten nagyméretű adatfájlok másolásánál és sokszori felülírásánál is állandó sebességet biztosítanak, így a nagy felbontású fotókkal vagy 4K videókkal végzett munka során is jó szolgálatot tehetnek.

A készülékek négyszeres adatbiztonságot kínálnak. Az alap jelszó védelemmel az adatok hardveres, 256 bites AES titkosítással biztosíthatók sebességvesztés nélkül, de az ingyenes SSD Utility alkalmazás segítségével, kettős jelszóvédelem is elérhető. Az alkalmazás által kínált Lifetime Checker funkcióval egyszerűen ellenőrizhető a meghajtó állapota, míg az adatmentő program az értékes adatok felett őrködik. A funkcióval a véletlenül törölt, pl. RAW vagy nagy felbontású videók is helyreállíthatók, ami nagyobb biztonságérzetet ad a felhasználóknak. A Sony SL-M és SL-C sorozat 2019 őszétől érhető el, 500 GB, 1 TB és 2 TB tárolókapacitással.