Virtuózként használja a 3D nyomtatót a Deeptime Studio

A cseh Deeptime Studio, egy a természeti formák által inspirált hangrendszert mutatott be, amely 3D nyomtató segítségével, különleges adalékokkal dúsított homokból készítettek.


Az IONIC SOUND SYSTEM két passzív szatellit sugárzóból (Spirula), valamint egy aktív mélynyomóból (Thunderstone) áll. A gyártási folyamat során a porózus alapanyagot keményítővel és pigmentekkel dúsították, így az rendkívül jól formázhatóvá vált. A hangszórók belseje teljesen sima, nincsenek tükröződő felületeket, aminek eredménye a torzítás és színezés nélküli, rendkívül tiszta hangzás.

https://www.youtube.com/watch?v=c0EWk_ok2gQ

A csiga formájú hangsugárzókba, egészen könnyű meghajtók kerültek, amivel sikerült javítani a közép és magas tartományok reprodukcióját. A basszusokat egy aktív mélysugárzó szólaltatja meg, aminek kialakítására különleges figyelmet fordítottak. A készülék gyomrában D osztályú erősítő (110W) kapott helyet, ami egy lefelé tájolt hangszórót dolgoztat. A meghajtóra nehezedő nyomást, három port enyhíti, amiket a megszokottnál hosszabb rezonáns cső köt össze.

A burkolat tetején, egyedi Hall Effect elnevezésű gomb található, ami köré dupla gyűrű került. A külsővel a basszus mértékét lehet állítani, míg a belső gyűrűvel az egész rendszer hangereje vezérelhető. Az eloxált alumíniumból készült egység passzív hűtőként is funkcionál, megóvva a rendszert a túlmelegedéstől. A 3D nyomtatott hangrendszer Bluetooth (aptX és AAC) kapcsolatot is kínál, így a kompatibilis forrásokból is képes jeleket fogadni. A Martin Hřeben és Ondřej Chotovinský vezette Deeptime a Milan Design Week rendezvényen is kiállította újdonságát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?