Egyelőre nem tudni, hogy a KIA Habaniro ebben a formában életképes-e, mi szívesen összefutnánk vele az utakon.

A KIA Niro alapjaira megálmodott elektromos meghajtást használó koncepció a New York-i Autókiállításon (április 19-28) mutatkozik be. A jármű futurisztikus külsővel rendelkezik, finom ívek, gömbölyű vonalak, LED fényforrások és szűkre szabott üvegfelületek jellemzik a verdát.

Az EV öt személynek biztosít helyet és hozzávetőleg ötszáz kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel. A járműbe biometrikus azonosítást követően, középről felnyíló ajtókon keresztül lehet bejutni, így a ki és beszállás elméletileg kényelmesebb. A vörösben pompázó belső teret fizikai kapcsolók és gombok helyet érintőkijelzők uralják, minden fontosabb adatot a szélvédőre vetít ki a rendszer.

Természetesen a jármű is csupán szkennelés után indítható el, sőt a rendszer figyelemmel kíséri az azonosított sofőr szokásait és adottságait, s annak megfelelően módosítja verda teljesítményét és a futási jellemzőket. Arra egyelőre semmi garancia, hogy a KIA Habaniro ebben a formában az utcára kerül, de talán néhány megoldását viszontláthatjuk valamely másik modellben.