Elektromos „Dune Buggy” koncepciót villantott a Volkswagen

A Volkswagen egyelőre névtelen koncepciója, egyértelműen a Meyers Manx homokfutó genetikáját hordozza a kornak megfelelően módosítva annak vonalait.

A Meyers Manx homokfutó Old Red névre hallgató prototípusa, 1964 májusában gördült ki alkotója garázsából. Bruce F. Meyers mérnök, hajóépítő és szörfös eredetileg, csak egy fürge kis járgányt akart építeni, amivel jól lehet csapatni a tengerparti versenyeken. A jármű azóta legendává vált, hamarosan pedig egy újabb modell is reflektorfénybe állhat.


A német konszern ugyanis a korábbi pletykáknak megfelelően, egy elektromos változat bemutatására készül, amelyet a MEB (Modularer Elektrobaukasten) platformra építettek. Sajnos a részletes jellemzők egyelőre hétpecsétes titoknak számítanak, csupán néhány vázlat alapján szemrevételezhető a kicsike.

„A Dune Buggy koncepció több, mint egy autó – jelentette ki Klaus Bischoff, a Volkswagen vezető tervezője. – Kicsit retro, ugyanakkor tökéletesen modern jármű, amivel szeretnénk megmutatni, hogy az elektromos mobilitás is okozhat érzelmi kötödést.” A hírek szerint egyébként Herbert Diess vezérigazgató, három klasszikust idéző elektromos autó megalkotását szorgalmazza, amivel a MEB platform rugalmasságát szeretnék bizonyítani. Az új strand verda a márciusi Genfi Autószalonon mutatja majd meg magát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?