Kétségtelen, hogy a Galaxy Fold innovatív és látványos készülék, aminek premierjét április utolsó hetére tervezi a gyártó. A vállalat már ki is küldte tesztelésre a telefont, ám az akció nem várt eredményt hozott.

A problémát a Galaxy Fold készülékek hajtogatható kijelzője jelenti, ugyanis sorra érkeznek a visszajelzések a panel sérüléseiről. A hiba általában egyszerű púposodással kezdődik, ami jellemzően a hajlítási él mentén jelentkezik, s amely végül a panel kisebb-nagyobb mértékű szakadásához vezet.

Néhány szerencsétlen esetben a hiba a felső műanyag réteg eltávolítása után jelentkezett. A gyártó ennek kapcsán ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a polimer réteg nem klasszikus védőfólia hanem a kijelző része, aminek eltávolítása károsítja a megjelenítőt. A balesetek mellett persze egyéb esetek is borzolják a kedélyeket. A CNBC munkatársának kiküldött modell pl. mindössze két nap használat után dobta be a törülközőt, míg a BBC felé továbbított készülék egyetlen nap után kezdett vibrálni és összeomlani.

A The Verge munkatársa arról számolt be, hogy a tesztpéldányon a második napon láthatóvá váltak az elhasználódás jelei, ők először arra gyanakodtak valami törmelék került a két kijelző közé, s az repesztette be a felületet. A Samsung természetesen az összes problémás modellt begyűjtötte és gőzerővel vizsgálják az eseteket, ugyanis a hivatalos megjelenés előtt, egy ilyen kritikus hiba nem éppen a legjobb reklám.