A HP Chromebook újdonsága teljes méretű billentyűzetet, numerikus billentyűket, érintőkijelzőt kapott, ami mellé Intel processzorokat és opcionális kiegészítőket lehet válogatni.

A HP Chromebook 15 a társaság legnagyobb, Chrome operációs rendszerre épített noteszgépe. A készülék 15,6 hüvelykes IPS érintőkijelzőt kapott, teljes méretű hátulról megvilágított billentyűzettel rendelkezik, ami mellett még a numerikus gomboknak is helyet szorítottak. Az újdonság akár Intel Core i5 processzorral is kérhető, minden változatban Intel HD Graphics 610 GPU, 4 GB operatív memória és 64 GB kapacitású flash tároló teljesít szolgálatot, de felár ellenében eMMC tárhely (128 GB) is választható.

A kijelző felett széles látószögű webkamera kapott helyet, ezen felül dupla mikrofont és Bang&Olufsen hangrendszert is kapunk. A készülék USB-A, USB-C konnektorokat és fejhallgató-csatlakozót visel, természetesen a Bluetooth és WiFi kapcsolatok is rendelkezésre állnak. A noteszgép belső felülete szépen csiszolt alumínium, míg a külső burkolat fehér vagy kék kerámia-szerű bevonatot kapott. A HP Chromebook 15 hamarosan rendelhető 449 dolláros alapáron.