A Meizu Technology hivatalosan is bemutatta legújabb zászlóshajó telefonját. A Meizu 16s kellemesen visszafogott, masszív hardvert dolgoztató, nagy kijelzővel szerelt készülék, amiért nem is kell különösebben mélyen kotorászni a pénztárcákban.

A Meizu 16s telefon 6,2 hüvelykes SuperAMOLED kijelzővel (1080×2232 képpont) rendelkezik, amit minden oldalról vékony szegély határol. A panel nem lyukas, ahogy belógó szenzorsziget sincs, ennek ellenére kifejezetten előnyös kijelző-test arányt sikerült a gyártónak elérnie. A megjelenítő VDE Blue-Light szűrővel rendelkezik, ami főként éjszakai használat esetén, sötétben tehet jó szolgálatot. A keskeny felső kávába, egy 2D arcazonosításra is alkalmas 20 megapixeles (f/2.2) kamera került beépítésre, míg az ujjlenyomatokat a kijelző alatt elhelyezett érzékelő továbbítja a rendszer felé.

A készülékházban nyolcmagos Snapdragon 855 lapka teljesít szolgálatot, operatív memóriából 6/8 GB jutott, amelyekhez 128/256 GB belső tároló tartozik. Az optimális hőelvezetés érdekében a mérnökök módosították az alaplapot, hogy a teljesítmény mellé jó energiahatékonyság is társuljon. A Meizu által kidolgozott intelligens GPU tervezési technológia és a hozzátartozó Hyper Gaming funkció a játékos kedvű felhasználóknak is kínál valami extrát. A telefon hátára 48 megapixeles (f/1.7) Sony IMX586 és 20 megapixeles (f/2.6) Sony IMX350 szenzorokat dolgoztató dupla rendszer került, amelyek munkáját nem részletezett segédkamera támogatja. A készülékre sztereó hangszórók kerültek, amihez továbbfejlesztett hangrendszer tartozik, akkumulátorból pedig 3600 mAh kapacitású fért a burkolat alá. A Meizu 16s forgalmazása április 28-án kezdődik az induló ár kb. 140 ezer forintnak megfelelő jüan lesz.