Egyre több vállalat fordul mostanában a 8K televíziók felé, és a régi nagyok mellett a feltörekvő kínai márkák is mozgolódnak ezen a területen. Az IFA GPC 2019 konferencián például a Hisese bemutatta csodafegyvernek szánt, 8K felbontású tévéjét, mi pedig megnéztük élőben.

A 75 inches képátlójú 75U9E LED LCD technológiára épül, szóval a Hisense bár rendelkezik OLED televízióval, a 8K modellnél mégsem ezt az eljárást választották. A készülék megkapta az ígéretesnek tűnő, saját fejlesztésű ULED háttérvilágítási eljárást, amely közel 5000 egyedileg vezérelhető csoportba osztott LED-et tartalmaz. E magas számnak köszönhetően pedig a cég állítása szerint minden korábbinál kontrasztosabb kép megjelenítésére képesek nagy színpontosság mellett.

A tapasztalatink szerint a felbontás tényleg extrémen nagy, a színekkel nincs gond, viszont a mozgásmegjelenítés eléggé tragikusnak tűnik. Egyrészt gyors mozgásokat tartalmazó demo filmeket nem is küldtek a tévére, de még a lassú mozgásoknál is megfigyelhető volt az akadozás, és olykor remegő aura tűnt fel az objektumok körül. Ez pedig nagy csalódás, hiszen a látott kép így nem az igazi, egy drága csúcstévé esetében pedig ez elfogadhatatlan kompromisszum. A Hisense 75U9E a JBL által gyártott soundbar került, de a megszólalás annyira nem tűnt letaglózónak. A készülék a tervek szerint idén már megvásárolható lesz, ám az ára egyelőre nem ismert.