A Sharp tavaly télen mutatta be dupla hasítékot viselő kompakt telefonját, amely alaposan megosztotta a felhasználókat. A japánok úgy tűnik nem mondtak le a szokatlan megoldásról, ugyanis befutott a szintén duplázó, következő generációs modell.

A Sharp Aquos R3 telefon 6,2 hüvelykes, QHD+ (1440 x 3120 képpont) felbontású Pro IGZO LCD kijelzőt visel, amit alul és felül is bevágás szabdal. A korábbi gyakorlatnak megfelelően felülre az előlapi kamera került, míg alul az ujjlenyomat-olvasónak szorítottak helyet. A 120 Hz frissítéssel dolgozó, HDR10 kompatibilis kijelző színpontos megjelenítésre képes, amit a tévéktől örökölt Rich Color elnevezésű eljárás szavatol. A burkolat alatt Snapdragon 855 lapka zakatol, operatív memóriából 6 GB jutott, míg a belső tárhely 128 GB méretű. Utóbbi természetesen microSD kártyával bővíthető.

A telefon elejére 16 megapixeles (f/2.0) kamerát pakoltak a mérnökök, míg hátulra 12 megapixeles (f/1.7) főkamera és 20 megapixeles (f/2.4) széleslátó került. Az elsődleges szenzorhoz optikai stabilizátor tartozik, míg a széles látószögű egység munkáját szoftveresen igyekeztek megtámogatni. A készülék Dolby Atmos támogatású sztereó hangszórókat kapott. A 3200 mAh kapacitású akkumulátor vezeték nélkül (QI /11 W) is tölthető, ugyanakkor a klasszikus jack konnektor lemaradt. A Sharp Aquos R3 forgalmazása május közepén kezdődik, egyelőre ismeretlen áron.