Az Accelerate éves üzleti konferencián a Lenovo bemutatta a világ első összehajtható számítógépének prototípusát és demóját.

A ThinkPad X1 család új, összehajtható kijelzős modelljével kapcsolatban azt ígérte a gyártó, hogy az összehajthatü kijelző semmilyen módon nem fogja veszélyeztetni a produktivitást és a megbízhatóságot. Ez nem telefon, tablet vagy ismerős hybrid-eszköz.

ez egy teljes értékű laptop hajtogatható képernyővel.

Legalábbis a Lenovo szerint, mert így első ránézésre hiányoljuk róla a billentyűzetet, de nagyon.

Ne felejtsük el, hogy a távmunkát végzők száma 2008 és 2016 között 140%-kal nőtt, és egyre több alkalmazott viszi magával mindenhová a határidős, médiaintenzív projekteket. A múltban egy laptop 13,3 hüvelykes képernyője megkövetelte, hogy a készülék ugyanilyen méretű maradjon. Az új Lenovő készülék kijelzője viszont viszont felbehajtható, így ha épp nem használjuk, 50%-kal csökkenthető a szélessége.A kijelsző egyébként egy az LG Display- jel együttműködve létrehozott OLED 2K darab.

A Lenovo ígérte szerinte az Intel erőforrással és a Windows rendszerrel az összecsukható ThinkPad a felhasználók egész napját végig tudja majd kísérni.

A helytakarékos ThinkPad sajnos csupán 2020-ban lesz kapható, ha igaz. Az pedig nem kizárt, hogy az összehajtható kijelzős okostelefonok mintájára akkorra a laptoppiacon is megjelennek már a hasonló készülékek. Mi mindenestre érdeklődve várjuk a dolgot.