A Panasonic kompakt újdonsága az azonos felbontással rendelkező GX800 utódja. A Lumix GX880 kamera forgalmazása júniusban kezdődik az árcédulára Lumix G Vario (12-32mm, f/3,5-5,6) objektívvel együtt, 500 euró alatti összeg kerülhet.

A kamera visszafogott méretű és kompakt kialakítású, beépített vakuval rendelkezik, egy kézzel is könnyen használható. A gépet aluláteresztő szűrő nélküli, 16 megapixeles Digital Live Mos (NégyHarmados) érzékelővel szerelték, míg a képfeldolgozásért a Venus Engine felel. A páros nagy felbontású, színpontos felvételek készítését teszi lehetővé, egészen alacsony zajszint mellett. A készülék elégtelen fényviszonyok között is jól használható a maximális érzékenység ISO25600. A képalkotást a DFD (Depth from Defocus) fókuszrendszer segíti, utólagos fókusz választásra és összevonásra (focus stacking) egyaránt lehetőség van.

A kamera manuális és félautomata üzemmódokban is használható, előre tárolt beállítások segítik a kevésbé gyakorlott fotósokat. A hátoldalra 3 hüvelykes, felhajtható LCD kijelző került. Az Fn3 (funkció) gomb egykezes használat esetén a zár kioldását könnyíti meg. Sorozat módban, elektronikus zár mellett 10 képkocka lőhető másodpercenként, mechanikus zárral 5,8 kép/mp érhető el, míg folyamatos élességállítás mellett 5 kép/mp a maximális sebesség. A Panasonic Lumix GX880 fényképezőgép WiFi kapcsolatot biztosít, így a legjobbnak ítélt felvételek villámgyorsan a közösségi médiafelületekre küldhetők.