A PLAYDATE kézikonzol mögött a sikeres Firewatch, s a közelgő Untitled Goose játékok kiadója áll. Az apró masina összesen tizenkét játékot képes futtatni, amit heti adagokban kapnak meg a felhasználók.

A fejlesztők állítása szerint valami újat szerettek volna a játékos eszközök világába csempészni, ami tekerhető karral szerelt apróság láttán sikerült is nekik. A készülék mindössze 2,7 hüvelykes, matt bevonatú monokróm kijelzővel rendelkezik. A képernyő alatt két dedikált gomb és D-pad található, illetve ott van a rejtélyes kar, aminek az egyes játékok irányításakor lesz jelentősége. Cabel Sasser, a Panic társalapítója elmondta, hogy karra úgy érdemes gondolni mint egy klasszikus joystickre, amit kicsit másképpen kell majd használni.

Az apró eszközön saját fejlesztésű operációs rendszer fut, akkumulátorról működik, amit USB-C konnektoron keresztül lehet tölteni. A játékgép WiFi és Bluetooth kapcsolatokat kínál és fejhallgató-csatlakozóval is rendelkezik, így a környezetünket sem zavarjuk játék közben. A konzolra hetente érkeznek majd vadonatúj (összesen tizenkettő) játékok, a legelső Crankin Time Travel Adventure című alkotást a Katamari Damacy tervezője, Keita Takahashi jegyzi. A Playdate konzol előre láthatóan jövőre kerülhet a boltokba, 149 dolláros áron.