A Hisense H8F 4K felbontású, HDR támogatású, de ennek ellenére igen-igen megfizethető kategóriába tartozik

A Hisense nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy jönnek az új ULED tévéi, amelyekkel majd leigázzák a piacot. Aki azt hiszi, hogy az ULED valami forradalmi eljárás, amelynek esetleg még az OLED-hez is lehet valami köze, az marha nagyot téved. Az ULED ugyanis egy szimpla LED LCD technológia, amelynél a fénykibocsátó diódákat egyedileg vezérelhető csoportokba osztják a panel mögött. Ilyent más gyártó is csinál évek óta, de a Hisense valamiért úgy gondolja, hogy ha ráaggatnak egy ilyen nevet, akkor majd vinni fogják a termékeiket mint a cukrot.

Eddig ez a briliáns stratégia nem nagyon jött be, hiszen ULED tévéket már évek óta lehet kapni, de a Hisense eddig még nem vált az iparág megkerülhetetlen szereplőjévé. Mindegy, a harcot nem adják fel, és 2019-ben egy egészen életképesnek tűnő készülékkel (is) támadnak.

A H8F a már említett ULED háttérvilágítási eljárással rendelkezik 4K felbontású, és szavatolja a HDR, azaz nagy dinamikatartományú filmek és videók megjelenítését. Eddig ez még nem valami nagy szám, viszont az már igen, hogy az 50 inches változata 400 dollárért, azaz kábé 110 000 forintért vásárolható majd meg. Ennyiért itthon ma nagyjából egy ugyanekkora Full HD tévét lehet venni, szóval mindenképp figyelemre méltó az árazás. Az eggyel nagyobb, 55 inches 500 dodóba (140 000 forint), a 65 inches peidg 700 dollárba, azaz olyan 200 000 forintba kerül. A Hisense tévéket árulják itthon is egy-két boltba, reméljük ezek is jönnek, hasonló áron!