Érintőgombok az egér alatt – Ilyen működés közben a világ egyik legfurább és legidegesítőbb tapipadja!

Az Asus megcsinálta a világ egyik legfurább tapipad, amit a ZenBook notebookjukon próbáltunk ki.

Az Asus ZenBook 13 nevű notiján nem volt hely a hagyományos numerikus padnak oldalt, de a cég MINDENKÉPPEN akart ilyet elhelyezni a gépen. Ezért bezuttyantották ezeket a tapipad ALÁ! Igen, a beépített egér alatt kuksolnak, érintésérzékeny gombként, és ha aktiválják őket, kigyúl a fényük. Ez a megoldás iszonyú látványos, de valami embertelenül kezelhetetlennek tűnik. Ezt a fél perces vidivel is majd’ egy órán keresztül molyoltunk, mert valami mindig elromlott: Vagy nem volt hajlandó bekapcsolni, vagy nem érzékelte a gombok nyomkodását, vagy rosszat érzékelt, vagy úgy érezte, hogy inkább egérpadként használnánk és elkezdett ugrálni a kurzor stb.

Szerintem elképesztően felesleges, és felettébb idegesítő az egész. Ha valakinek akkora szüksége van a külön numerikus padra, az nem fog szerencsétlenkedni az érintésérzékeny felülettel, hanem simán rádug egy “rendes” klaviatúrát,aztán püföli rajta a gombokat.

Maga a noti egyébként eléggé jónak tűnik, bár egy picit csicsás az ízlésünknek. Itt van róla még több infó, és elvileg lesz róla rendes teszt is.