Az Ausztráliában lévő Perth legfelkapottabb látványossága egy kék csónakház, ami igencsak ki van téve az Instagram fotókat toló felhasználók rohamának. De van egy másik gond is. 

Ahhoz, hogy a csónakházhoz jussunk, előbb kereszteznünk kell a közel kétmilliós város legforgalmasabb utcáját, a Mounts Bay Road-ot, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunkat, egy ilyesmi fotót:

Vitathatatlan, hogy festői szépségű képeket lehet lőni, főleg akkor, ha az ember ráereszti az Instagram szűrőit, viszont a probléma az, hogy innen nem igazán lehet már továbbhaladni, és ha esetleg ránk jönne a szapora (akár kicsiben, akár nagyban gondolkodunk), a legközelebbi mellékhelyiség nagyjából 2,5 kilométerre található, egy étteremben. A Zafferano nevű hely tulajdonosa nem igazán örül ennek, hiszen emiatt sűrűn térnek be hozzá random emberek, akik csupán a vécét szeretnék használni, ráadásul közülük elég sokan indulatosak, ami egy tele hólyag, vagy összeszorított farpofák mellett valahol érthető.

A város önkormányzata kénytelen hát foglalkozni az Instagram vécézők problémájával, így megoldásként egy napelemekkel működtetett toalettet gondoltak ki a csónakház közelében, melynek költsége 400.000 ausztrál dollár, ez pedig a címben jelzett 78.000.000 forintnak felel meg (úgy nagyjából). Ha minden jól megy, szeptemberben birtokba is vehetik a látogatók, az étterem tulajdonosa pedig megnyugodhat.

ForrásMashable