Megéri megvenni a baráti árú Sharp LC-60UI7652E LCD tévét? Tesztünkből kiderül, hogy milyen a kép- és hangminőség, van-e értelme az okostévének, és szóba kerül a dizájn is!

Mi van a Sharppal?

A Sharp sikeresen kiverekedte magát a gazdasági káoszból, és egy tajvani partnerrel a háta mögött a cég szépen kezdi visszaépíteni magát mostanában. Magyarországon is újra megjelent a vállalat egy normális képviselettel és akadnak új termékek is. Szóval a Sharp visszatért a halálból, és ennek tényleg csak örülni lehet!

Külső

Dizájn: A hagyományos talp helyett az oldalakon elhelyezett kis tappancsokon nyugszik, amelyek miatt egy kisebb asztalról, állványról lelóghat a készülék. A Sharp LC-60UI7652E átlagosan néz ki, nem bír különösebben innovatív dizájnnal, nem hivalkodó, de nem is kőkorszaki, minden típusú belső térbe beilleszthető.
Nyak: Nincs, a képernyő nem forgatható.
Csatlakozók: 3 db. USB 2.0, 3 db. HDMI 2.0, optikai digitális audió, Ethernet, fejhallgató, kompozit, komponens + SD kártyaolvasó, CI+ olvasó. Tökéletesen elég mindenre.
Falra akasztható: Igen.

Képminőség

Képméret: 60 inch. Jó nagy!
Panel: U2VA. Saját gyártású. Ez jó technológia, nagy kontraszt jellemzi.
Felbontás: 4K (3840 x 2160 képpont). Az elérhető legjobb (ha a most éledező 8K-t nem számítjuk).
Kontraszt: A valós kontraszt elérheti a 5000:1 értéket, ami remek értéknek számít. A kép tehát kellően kontrasztos, de ha valakinek ez nem lenne elég, még bedüffentheti a dinamikus kontraszt funkciót is (aminek hatására viszon a finomabb képrészletek eltűnnek, de hát valamit valamiért).
Színpontosság: Ideális beállításokkal is csak közepesen jó a színpontosság, így termék profi grafikai munkára nem igazán használható.
Mozgásmegjelenítés: Hibátlan! Ultrajó! Ezen a téren ez a világ egyik legjobb tévéje. Semmilyen hibát, elmosódottságot, pixelesedést, akadozást, rángatózást, villózást nem tapasztalni. Játékra emiatt tökéletesen alkalmas!


Zajosodás: Van, enyhén jelentkezik rossz tévé adásoknál, filmeknél. A Zajcsökkentés funkcióval sem lehet teljesen eltüntetni.
Betekintési szög: Elfogadható. 160-165 fok környékéről (oldalról) már érzékelhető a színek fakulása. Ez zavaró lehet valakinek, ha kiszorított szögből, oldalról kellene néznie a kijelzőt.
Felhősödés: A háttérvilágítást biztosító LED-eket rács alakban építették a panel mögé. A fényerő eloszlása ennek köszönhetően kellően homogén, így felhősödés, foltosodás nem észlelhető.
Input lag: 18,9 ms. Egyértelműen jó érték, ami a játékosok számára fontos lehet.
Maximális fényerő: 280 nit. Kicsit kevés, emiatt extrém körülmények között, ha betűz a nap a szobába, akkor előfordulhat, hogy sötétnek, fakónak érzékeljük a színeket, nem látjuk jól a részleteket.
HDR: Felejtős. Mondjuk ekkora fényerőnél értelme sem lenne.
Tükröződés: Elenyésző mértékű, nem okoz különösebb problémát.

Hang

Hangrendszer: 2 × 10 wattos rejtett hangszórókat használó integrált hangrendszer.
Hangminőség: Tökéletesen átlagos: A basszusokat egyáltalán nem hallani, dinamika gyakorlatilag nem nagyon érzékelhető. A beépített mélysugárzókkal, saját hangprojektorral ellátott tévék szintjét nem éri el, és a külső soundbarokkal, sztereó- vagy házimozi szettekkel pedig aztán pláne nem képes felvenni a versenyt. A finom részleteket hajlamos elkenni, a basszusok alig hallhatóak, és a dinamika sem az igazi.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen. Eléggé.

Kezelés

Okostévé rendszer: Van, saját Linux alapú.
Menürendszer: Nagyok a karakterek és ábrák, kicsit nehezen átlátható.
Magyarul tud: Igen.
Stabilitás: Megfelelő, nem fagy és kellően gyors.
Internetes alkalmazások: kb. 200. YouTube, Netflix van. A betöltésük kicsit lassú.
Böngésző: Van. Lassú.
Távirányító: Tök egyszerű, teljesen átlagos darab, sok gombbal, háttérvilágítás nélkül,
Mobillal vezérelhető: Felejtsd el!
Egér, billentyűzet támogatás: Nincs.

Beégésveszély: Nincs

Ár

Sharp LC-60UI7652E – Már 170 000 forinttól megvehető, ami a tudásához és méretéhez képest atomjó ár!

Kinek ajánljuk – Sharp LC-60UI7652E

– Játékra keres tévét.
– Filmezni, videózni akar.
– Lényeges a kiemelkedő ár/érték arány.
– Nem akar nagyon sokat fizetni egy tévéért.
– Fél a beégéstől

Kinek nem ajánljuk – Sharp LC-60UI7652E

– Tökéletes feketére,végtelen kontrasztra vágyik.
– Fontos a HDR támogatás.
– Grafikai munkára is használná a készüléket.
– Fontos az überlátványos dizájn

További információ a Sharp LC-60UI7652E tévéről a hivatalos weboldalon

Teszt áttekintő
Dizájn
Kijelző/Képminőség
Hangminőség
Kezelés
Extrák
Hűha faktor
Ár/érték arány
sharp-lc-60ui7652e-tesztA Sharp LC-60UI7652E nem egy csúcskategóriás tévé, de a kép minősége általánosan jó, a mozgásmegjelenítés pedig világszínvonalú! Emiatt játékra nagyon-nagyon ajánlott a modell.