Tetőkön lévő leszállópályák, vidám embereket reptető elektromos gépek, és mindez néhány év múlva. 

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az Uber 2023-ban már a levegőben is számtalan utast fog eljuttatni egyik pontból a másikba, legalábbis a jelzett időpontban ez lenne a helyzet Dallasban, Los Angelesben, és Melbournben. A négyfős utazóközönséget szállítani képes repülő szerkezetek VTOL (vertikálisan fel-és leszálló) eszközök lesznek, melyek alacsony magasságban közlekedve viszik “terhüket” a megadott helyre.

Kép: Uber

Úgy tudni, hogy a tesztrepülések jövőre kezdődnek, illetve a témában jártas embereknek az is sokat mondhat, hogy a bringák fejlesztésében részt vesz az Aurora Flight Sciences (Boeing tulajdon), a Pipistrel, az Embraer, a Bell, valamint a Karin Aircraft. Az Uber VTOL masináinak belsőtér kialakításáért a Safran felel, mely a már említett négyfős kialakítással rendelkezik úgy, hogy poggyászokat is képes legyen befogadni. Az elképzelés szerint a repülésekhez szükséges pilóta is, de vészhelyzetek esetére rendelkezésre áll az önálló közlekedés lehetősége.

Kép: Uber

Ahhoz azonban, hogy legyen honnan a levegőbe emelkedni, és onnan megérkezni, szükség van az apró repterekre is, melyek a látványtervek alapján akár autóutak felett is lehetnek, és egyebekben csupa megújuló energiaforrásból épülnének. Ahhoz pedig, hogy onnan bárki tovább közlekedhessen, kerékpár és robogó állna rendelkezésre, persze közösségi alapon.

Kiemelt kép: Uber

ForrásMashable