A háttérkép helyén jelentek meg hirdetések a Huawei telefonokon, ami nem nagyon díjaznak az emberek.

A Huawei körül még el sem csitultak a nagy hullámok, de a cég renoméját már egy másik botrány tépázza. Felháborodott telefon tulajok számoltak be arról, hogy a dinamikusan változó háttérképernyőn hirdetések tűntek fel.

Ilyen Booking.com hirdetések tűntek fel a Huawei telefonokon

Konkrétan a Booking.com nevű utazós-szállásfoglalós oldalt népszerűsítő kép bukkant fel, a probléma pedig ezzel az, hogy a felhasználók azt állítják, hogy erre nem adtak engedélyt. A Huawei azzal védekezik, hogy nem ők tehetnek a dologról, az viszont furcsa, hogy más gyártó készülékein nem jelentek meg ilyen típusú, a háttérképek közé letöltött hirdetések. Az egyik ismerősünknek van Huawei telója, megkérdeztük, és azt mondja, hogy ő is megtalálta a wallpaper állományok között az automatikusan letöltött Booking.com-os képeket, de azok egyelőre maguktól még nem tűntek fel a mobilján.

Jó idegesek az emberek

A különböző netes fórumok alapján a felhasználók nem kifejezetten boldogok ettől a húzástól, konkrétan elég sokan kifejezetten idegesek, amit meg is lehet érteni valahol. Mindenesetre a Huawei-nek egy ilyen ügy annyira hiányzott mint egy kiadós pofon, mikor úgy is annyi bajuk van.