A Panasonic LUMIX S1H full-frame, tükör nélküli fényképezőgép, ami a világ első 6K/24p rögzítésre alkalmas, cserélhető objektíves készüléke.

A digitális kamerák videorögzítési technológiáinak fejlesztése a kilencvenes évek elején kezdődött, amihez a Panasonic számos innovatív megoldással járult hozzá. A társaságnak köszönhető a 24p videorögzítés, a változó képkocka-sebességgel végzett lassított felvétel kidolgozása, valamint a széles dinamika- és színtartományú V-Log/V-Gamut rögzítés. A Panasonic több mint negyed évszázada szorosan együttműködik a filmkészítőkkel, egy sor filmkamerát tervezett és fejlesztett, így az évek során megszerzett tapasztalatát felhasználva építette meg újdonságát.

A LUMIX S1H digitális kamera 6K/24p (3:2 képarány) vagy 5.9K/30p (16:9 képarány) minőségű mozgóképek rögzítésére képes. A profi igények kielégítésére különböző rögzítési formátumok állnak rendelkezésre, beleértve a 4:3 arányú anamorfikus módot is. A készülék 14+ fokozatú dinamikatartományt biztosít a V-Log/V-Gamut rögzítéshez, amely értékek megegyeznek a Panasonic Cinema VarCam által kínált jellemzőkkel. A kiemelkedő tulajdonságoknak köszönhetően a kamera sötét és világos terekben egyaránt jól használható. Az új modell globális forgalmazása a tervek szerint ősszel kezdődik.