Az IRON MAN MK50 kiterjesztett valóság alapú, programozható robot nem csupán kiváló játék, hanem logikus gondolkodásra sarkalló eszköz is egyben.

Az iOS/Android alkalmazáson keresztül vezérelhető, mozgó és beszélő robot az ikonikus MK50 páncélt viseli. A robot beépített hang, fény- és mozgás érzékelőkkel rendelkezik, aminek köszönhetően az éppen futó program függvényében, egyedi reakciókra és válaszokra képes. A felhasználók négy kiterjesztett valóság (AR) küldetésben ütközhetnek meg a Marvel filmes univerzuma által inspirált ellenfelekkel. A felnyíló arcpajzs mögött egy LCD kijelző lapul, amire bárki feltöltheti a saját arcképét.

A robot a játékon kívül oktatási célokra is használható. Alkalmas az angol nyelv gyakorlására, az algoritmikus gondolkodás fejlesztésére, a blokk alapú programozás alapjainak elsajátítására, illetve a szekvenciákon alapuló programozás gyakorlására. Az IRON MAN MK50 robothoz ingyenesen letölthető alkalmazás tartozik a teljes körű élményhez táblagép használatát javasolja a gyártó. A robot 89.990 forintos áron szerezhető be.