A FUJIFILM a közelmúltban jelentette be INSTAX termékcsaládjának legújabb tagját. A hibrid kamera azonnali fotónyomatok készítésére alkalmas, amelyek mellé rövid hangadatok is társíthatók.

A fényképezőgép egyszerű, de stílusos megjelenésű. A különböző színekhez eltérő felületi textúra (fehér érdes, fekete nyomott, arany sima felületű) tartozik. A mindössze 5 megapixeles (1,5 hüvelyk CMOS, fix fókusz) szenzor ugyan az okos eszközök világában már karcsúnak számít, ugyanakkor a különböző formátumok és felvételi módok érdekes bulifotók készítését teszik lehetővé.

A képalkotást a hátoldalon található 2,7 hüvelykes LCD kijelző segíti, aminek köszönhetően az utómunka (beépített szűrők állnak rendelkezésre) és a nyomtatás folyamata is kényelmesen ellenőrizhető. A felvételek a belső memória mellett microSD kártyára (legfeljebb 32 GB SDHC) is menthetők. A kamera távolról is vezérelhető, ennél kicsit érdekesebbnek tűnik a hangfelvételi képesség, amivel tíz másodperces üzenetek társíthatók az egyes képekhez. A hangadatokat a rendszer QR kód formájában az adott felvételre nyomtatja, amit később az arra alkalmas telefonokkal lehet megnyitni.

Az újdonság további extrája, hogy nem csupán fényképezőként, hanem nyomtatóként is használható, azaz okos eszközökről továbbított fotók (legfeljebb 300 dpi) nyomtatására is alkalmas. A Fujifilm Instax Mini LiPlay június közepétől vásárolható meg, előre láthatóan 160 amerikai dollárt kell érte fizetni.

Képek: Fujifilm, Chris Gampat