A harmadik generációs Kindle Oasis méretét tekintve és hardveresen nem változik, azonban a kijelző hőmérsékletének szabályozása kényelmesebbé teszi az éjszakai olvasást.

Bár a Kindle Oasis újabb változata alapvetően nem különbözik a két évvel ezelőtt bemutatott modelltől, történt néhány finomítás, ami érdekes lehet az újabb felhasználóknak. A készülék 7 hüvelykes (300 ppi) kijelzőt visel, egykezes kialakítású, nedvesség és víz ellen védett. A Bluetooth támogatás lehetővé teszi a hangoskönyvek használatát.

Sajnos az akkumulátor továbbra is csupán microUSB interfészen keresztül tölthető, ami kis hátrányt jelent az USB-C konnektorral szerelt eszközökkel szemben. Az új modell állítólag megújított e-Ink technológiát használ, de a részletekre nem tért ki a gyártó, így nem tudni milyen változtatásokat eszközöltek.

A kijelző tónusa szabályozható, így éjszakai olvasáshoz ezúttal már kevésbé kemény fény is választható. A rendszer a környezeti viszonyoknak megfelelően módosítja a beállításokat, de manuális finomításra is lehetőség van. Az új Kindle Oasis alapára 250 dollár lesz (8 GB), míg a legnagyobb (32 GB) tárhelyet kínáló változatért 280 dollárt kér a gyártó. Az eszközök forgalmazása júliusban kezdődik.

Képek: Amazon