Elektromos autót csinálnának az ikonikus verdából.

 

Martin Hajek, holland művész az eredeti Citroën CV2 „chevaux vapeur” formát bolondította meg, hogy elkészítse elektromos tanulmányát. A férfi igyekezett úgy megújítani a jól ismert formát, hogy az megfeleljen az elektromos városi járművekkel szemben támasztott igényeknek, ugyanakkor visszatükrözze az eredeti stílusjegyeket. A művész meghagyta a háromcsavaros kerekeket, alig piszkálta a lökhárítót és megtartotta a jellegzetes C oszlopot. A megálmodott ECV tanulmányt finom ívek és görbék jellemzik.

A panorámatetős járműbe kerek nyílásokon keresztül lehet bejutni, amiket hátrafelé elmozduló, áttetsző ajtók fednek. A klasszikus lámpák helyére a tervek szerint LED fényforrások kerülnének, ahogy a kétszemélyes utastér is nélkülözi a klasszikus elemeket. Autonóm járműről lévén szó a kormánykerék helyére a vezérlést megkönnyítő infotainment rendszert álmodott a tervező.

A városi kisautó mellett a Citroën ECV taxi változata is papírra került, amit a férfi a párizsi flotta részeként képzelt el. Utóbbi ötlete, egy hosszabb párizsi kirándulás során merült fel, amikor kiderült mennyire eklektikusak a városban közlekedő bérkocsik. „Londonban a híres fekete kocsik járnak, New York ikonikus sárga taxikat használ, még Tokióban is uniformizált járművekkel lehet utazni. Úgy éreztem, itt az ideje a ‘taxi parisien’ megújításának.”

Képek: Martin Hajek