A Lenovo új, ThinkBook névre keresztelt laptopjai a folyamatosan online világban élő munkavállalók, az örökmozgó generáció számára készültek. Olyan vállalati eszközről van szó, amely ötvözi a modern stílust és a fogyasztóközpontú dizájnelemeket az üzleti szintű és beépített biztonsági szolgáltatásokkal. A ThinkBook lehetővé teszi, hogy a növekvő cégek modern, mégis költséghatékony eszközzel olyan előnyökhöz jussanak, amelyekkel könnyedén bevonzzák a technológia iránt komolyan érdeklődő fiatalokat.

A termék tulajdonságainak részletes bemutatása mellett egy kerekasztal-beszélgetés során a márka képviselője, Lukács Anita, Steigervald Krisztián generációkutató, valamint Bánki Beni fiatal influencer elemezték ki a napjainkban is tapasztalható változó munkakörnyezet jelenségét, és a generációk eltérő igényeit.

Sok esetben a munkahelyek is lazábbak

Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a kezdetben kötöttebb (dress code, külön munkahelyi és otthoni gép, szigorú munkaidő stb.) IT cégek, közöttük a Lenovo is sok tekintetben lazított, ezeket a változásokat pedig a digitális eszközöknek is követniük kell.

Kép: Lenovo

Ezekre a változásokra korábban még nem feltétlenül voltak felkészülve az IT szakemberek, de napjainkban már szinte minden megoldható, hogy a munkavállalók motivációját fenntartva hatékony lehessen a munkavégzés – ezt már Steigervald Krisztián tette hozzá, Bánki Beni pedig kiemelte, hogy a gyors és hatékony működés mellett a Z generáció számára mennyire fontos az esztétikai élmény is.

Könnyű és stílusos laptop az örökmozgók számára

A rendezvényen Kökény Csaba, a Lenovo kkv üzletágának vezetője mutatta be a V series és a ThinkPad gépek közötti rés betöltésére hivatott ThinkBook-ok közül a 13s modellt, amely ügyfélkutatás eredményeként készült, a látványos dizájnt és az árelőnyt is fontosnak tartó kis- és középvállalkozások számára. A gépek várhatóan július végétől lesznek megvásárolhatók, addig lássuk, hogy pontosan mit is tudnak majd!

Az alumínium és magnézium anyagokat az ásvány szürke színnel kombinálva született meg a kifejezetten könnyű (1,34 kg a 13s, illetve 1,5 kg a 14s gép esetén) stílusos külseje, amelynek látványos eleme az ultravékony keretnek köszönhetően nagyobb kijelző. Emellett a gépek olyan üzleti szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket még a drágább alternatívák esetén sem feltétlenül elérhetők:

• Egylépéses hitelesítés és bekapcsolás ujjlenyomat-olvasóval
• TPM 2.0 a Windows 10 biztonsági funkciók és a felhasználói adatok titkosításának engedélyezéséhez
• A fizikai ThinkShutter ™ kamerafedél az adatvédelem érdekében
• Indium fém bevonattal ellátott zsanérok a WiFi interferencia csökkentéséhez
• Tiszta és erőteljes hangzás a Dolby Audio™-nak köszönhetően a HARMAN® hangszórókon keresztül
• Élénk és részletgazdag képet biztosító prémium Full HD kijelzők Dolby Vision®-nel (ThinkBook 13s)
• Cseppálló billentyűzet, amely akár 60 cm3 folyadéknak is képes ellenállni
• Akár 11 óra üzemidő és RapidCharge gyorstöltés a ThinkBook 13s-en, és legfeljebb 10 óra üzemidő a ThinkBook 14s esetén

Villámgyors válasz

A Windows modern készenléti módjának köszönhetően a ThinkBook 13s az okostelefonok csatlakozási képességeit hozza el az üzleti laptopokra; a készülék le tudja tölteni az e-maileket, fogadni tudja a Skype hívásokról érkező értesítéseket és az alkalmazásokat is képes frissíteni még akkor is, ha a fedél lehajtott helyzetben van. Sőt, a Smart Power On bekapcsológombnak vagy a bizonyos helyzetekben használható hangvezérlésnek köszönhetően pillanatok alatt folytatható a munka.

Kép: Lenovo

A Skype vállalati verziója által hitelesített kétirányú mikrofon és a HARMAN névvel fémjelzett dupla hangszóró biztosít mindenkit a tiszta hangzás elérésében különféle VoIP hívások esetén. Ráadásul a dedikált Skype gyorsgomboknak köszönhetően egy gombnyomással fogadható vagy tartható a hívás.

A ThinkBook-ban rejlő technológia minden helyzetben megfelelő erőt biztosít, köszönhetően a 8. Generációs Intel® Core™ processzoroknak, a standard SSD-nek, és a grafikus gyorsítónak, legyen az az Intel UHD 620 vagy a komolyabb teljesítményre képes AMD® Radeon™ 540X. A RapidCharge gyorstöltés szintén alapvető a ThinkBook 13s esetén, ez biztosít lehetőséget arra, hogy 80%-os töltöttséget érjen el mindössze egy órányi töltést követően.

Üzleti szintű támogatás

Az üzleti életben a számítógépek meghibásodása nem várt következményeket, így például alacsonyabb ügyfélelégedettségi szintet vonhat maga után, ami a márka reputációját is csökkenti. A ThinkBook számos üzleti szintű szolgáltatással rendelkezik, mint például a Lenovo Premier Support, a garanciakiterjesztés és a garanciaidő növelés, vagy a másnapi támogatás, illetve a nemzetközi garancia szolgáltatás, amelyekkel minimalizálni lehet az időveszteséget.

A ThinkBook-ok beépített szolgáltatásokat is felvonultat, főleg olyan kisvállalatok számára, amelyek nem rendelkeznek saját támogatói csapattal. Ezek közül kiemelendő az előre telepített Lenovo Vantage szoftver, ami képes a preventív hardverdiagnosztikát, a személyre szabott hardveres beállításokat és a legfontosabb frissítések telepítését elvégezni.

Kiemelt kép: Lenovo