Loewe: Lefőtt a kávé! 

A majd’ száz éves múltra visszatekintő, az egyik utolsó európai tévégyártónak számító Loewe bejelentette, hogy kész, feladja a kilátástalan küzdelmet. Az überdrága termékeiről elhíresült német cég évekkel ezelőtt már komoly kulimászba kerül, de akkor még egy befektetőcsoport kirántotta a bajból. A mentőövvel azonban nem tudott mit kezdeni a jelek szerint a menedzsment, így a cég 2019. július elsején beszünteti a tevékenységét.

Hogy őszinték legyünk, ez a dolog azért annyira nem meglepő. A Loewe ugyanis már régen csak loholt az elit gyártók után,legalábbis, ami az innovációt illeti. Újdonságokkal már jó ideje nem álltak elő, hiszen a panelt és a képfeldolgozó chipet is mástól vásárolták. Ehelyett arra fókuszáltak, hogy nemes anyagokat használjanak a tévéknél, meg hogy idiótábbnál-idiótább állványokkal álljanak elő, és ezért kértek el háromszor annyi pénzt, mint egy Samsung, Sony vagy egy LG. Ráadásul évekkel ezelőtt kifőzték azt a mestertervet, hogy saját okostévé rendszert fejlesztenek, amire viszont appok nem nagyon készültek. Szóval aki vett egy rakat pénzért egy Loewe tévét, az vehetett hozzá egyből egy okostévé dobozt is, ha mondjuk netflixezni akart. Briliáns….

A lényeg, hogy a Loewe-nek a jelek szerint kampec, azt nem nagyon lehet tudni, hogy mi lesz az alkalmazottakkal, de az biztosnak látszik, hogy ezúttal nem fognak megmenekülni, hiszen az elnök be is jelentette a csődöt.