A Canon két, korábban sikeres kompakt gépének is elkészítette a frissített változatát. A PowerShot G sorozat újdonságai a teljesítmény és hordozhatóság jegyében születtek.

A Canon PowerShot G5 X Mark II és a Canon PowerShot G7 X Mark III a gyártó közleménye szerint, elsősorban a közösségi médiában publikáló kreatívok számára készült. Mindkét modell könnyen kezelhető, nagy teljesítményű készülék, utóbbi a Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően élő közvetítésre is alkalmas. Az elkészült felvételek egyszerűen átküldhetők külső tárhelyre, vagy azonnal feltölthetők a preferált közösségi oldalakra.

Az új kamerák elégtelen fényviszonyok vagy nehéz felvételi körülmények között is megállják a helyüket. A felhasználók könnyen kezelhető menürendszer mellett a DSLR kamerákra jellemző eszköztárhoz is hozzáférhetnek, így az újdonságok vezérlés és személyre szabhatóság terén is jobban teljesítenek. A vezérlőgyűrű közvetlen hozzáférést biztosít a fontosabb beállításokhoz, így a munkavégzés gyorsabb és hatékonyabb.

A beépített digitális képstabilizátornak köszönhetően az eszközökkel kiváló minőségű videók készíthetők, a HDR film funkcióval minden részlet tiszta marad, míg Full HD módban akár 120 kép/mp-es sebességgel is lehet rögzíteni. Mindkét kamerát 20.1 megapixeles, egy hüvelykes CMOS érzékelővel szerelték, mindkettő DIGIC 8 képfeldolgozóval rendelkezik és 3 hüvelykes LCD kijelzőt visel. A PowerShot G5 X Mark II esetében újdonság az 5x f/1.8-2.8 zoom objektív és az elektronikus keresőt váltó, felugró EVF, míg a PowerShot G7 X Mark III dedikált mikrofon bemenetet is kapott a pontosabb hangrögzítés érdekében. Mindkét fényképezőgép visszafogott méretű és kényelmesen szállítható.

Képek: Canon