Olcsó mesh WiFi eszközzel bővíti kínálatát a NOKIA

A Nokia WiFi Beacon 1 elnevezésű mesh-útválasztó a tavaly bemutatott Beacon 3 megfizethető alternatívájaként kerül forgalomba.


A mesh Wi-Fi megoldások újítása, hogy hosszú idő után elszakadtak a klasszikus koncepciótól és hatékonyabb hálózatba rendezik eszközeinket. A mesh hálózatban a kliensek mindig a legerősebb rádiókapcsolatot biztosító állomáshoz csatlakoznak, így minél több meshpont található pl. a lakásban, annál kisebb a jelmentes vakfoltok valószínűsége.

A NOKIA Beacon 1 (129 USD) a nagyobb tesóhoz hasonlóan támogatja a 802.11ac szabványt, azonban csupán 1200 Mb/s (AC1200) sebességet biztosít. A gyártó persze bevetett néhány trükköt a rendelkezésre álló sávszélesség hatékony kihasználására. Egyik ilyen megoldás az intelligens csatornaválasztás (Intelligent Channel Selection) funkció, amely képes azonosítani a hálózaton lévő eszközöket, optimalizálni azok kapcsolatát és csökkenti az esetleges interferenciát. Az új modell híd üzemmódot és hőtérképet is kínál, utóbbi figyeli a csatlakoztatott eszközök jelerősségét, segítve az optimális hálózat kiépítését. A felhasználók igény esetén elsőbbséget adhatnak egyes folyamatoknak, biztosítva az aktuális feladat zökkenőmentes elvégzését. A készülék(ek) üzembe helyezését és menedzselését dedikált alkalmazás egyszerűsíti.

Képek: NOKIA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?