Érkezik a SIGMA pihekönnyű full-frame kamerája

A SIGMA újdonsága L bajonettes, tükör nélküli modell, amely a gyártó szerint a „világ legkisebb és legkönnyebb” készüléke a kategóriában.

A SIGMA fp valóban rendkívül visszafogott méretekkel büszkélkedhet, hiszen a készülék mindössze 112,6 × 69,9 × 45,3 milliméteres, s akkumulátorral együtt is alig 420 grammot nyom.


A por és nedvesség ellen védelmet kínáló vázba egy Bayer-színszűrős, 24,6 megapixel felbontású BSI-CMOS (35 mm) szenzor került. A készülék az ISO100-25600 tartományt támogatja, többek között a mechanikus zárat váltó elektronikus zárszerkezetet, átdolgozott AF rendszert, elektronikus képstabilizátort és HDR módot kínál.

A fotók 14 bites DNG (Adobe RAW) formátumban, míg a mozgóképek 12 bites Ultra HD DNG formátumban is menthetők. A felvételi módok között megtalálható a SIGMA Photo Pro programból örökölt Fill Light funkció, aminek használatával a kiemelt területek expozíciójának módosítása nélkül változtatható a kép fényereje. Szintén érdekes lehetőség az ún. cinemagraph funkció, amivel animált felvételek hozhatók létre.

Az új kamera hátuljára 3,2 hüvelykes, 2,1 millió képpontos érintésérzékeny kijelző került, ezen felül HDMI kimenet, USB-C konnektor és külső mikrofon, valamint távkioldó társítására alkalmas aljzatok találhatók a vázon. A SIGMA fp forgalmazása előre láthatóan az utolsó negyedévben kezdődik, egyelőre ismeretlen áron.

Képek: Sigma-Global

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?