Az embereket ujjlenyomat alapján simán lehet azonosítani, de Kínában úgy voltak vele, hogy a négylábú kedvencek esetében az orrlenyomat lehet alkalmas erre. 

A kínai Megvii nevű startup elég sokat tud a mesterséges intelligenciáról, nem is csoda, hogy szoros együttműködésben van az ország hatóságával az arcfelismerő, illetve követő rendszereket illetően. A cég új programja arról szól, hogy az emberek után kiterjesztik a programot a háziállatokra is, méghozzá orrlenyomat alapján. Teszik mindezt hasonlóan, ahogy a telefonunk ujjlenyomat felismerő rendszere is működik, tehát arra kérik a felhasználókat, hogy akik regisztrálják jószágukat, a telefon kamerájával járják körbe annak orrát. A

Forrás: Abacus news

Megvii szerint a szoftver 95 százalékos pontossággal azonosítja be a szóban forgó állatot, aminek köszönhetően már eddig is 15.000 négylábú talált vissza gazdájához. Hozzá kell tenni, hogy maga az állati arcfelismerés egyre szélesebb körben terjedt el az elmúlt években, és nagyon szeretik a vadállatokkal kapcsolatos területeken is. A Megvii szerint azonban az ő megoldásuk, miszerint orrlenyomat alapján azonosítanák az állatokat, azért is jó, mert az alkalmazás lehetőséget biztosít arra, hogy az állam kellően oda tudjon figyelni a nem megfelelő állattartásra.

Címkép: LUM3N képe a Pixabay -en.

ForrásThe Verge