Úgy fest a KONAMI jól halad az E3 rendezvényen megszellőztetett TurboGrafx-16 Mini konzol fejlesztésével. A gép a tervek szerint 2020 márciusában kerülhet a boltokba.

Az eredeti masinát a NEC Home Electronics fejlesztette. A TurboGrafx-16 a nyolcvanas évek végén jelent meg. A kártyás rendszerű gép különböző adapterek segítségével CD-ROM2 és Super CD-ROM2 fogadására is alkalmas volt.

A készülék a 16-bites korszak első modelljeként vonult be a történelembe annak ellenére, hogy csupán 8-bites CPU dolgozott a burkolat alatt. Az akkoriban szokatlanul kompakt gép 482 szín megjelenítésére (16-bites GPU) volt képes, 8 kB operatív memóriával és 64 kB videó memóriával rendelkezett, míg a hangokat hat csatornás chip kezelte.

A mini konzol megjelenése régiónként autentikus lesz, azaz a tengerentúlon a TurboGrafx, Japánban a PC Engine, míg Európában a CoreGrafx változatokat veszik alapul. A készülék az eddig piacra dobott nosztalgia-konzolokhoz hasonlóan beépített játékokkal érkezik, amelyek között az ígéretek szerint igazi ritkaságok is helyet kapnak.

Sajnos a kínálat ezúttal sem lesz bővíthető, de olyan címek várhatók, mint a Castlevania: Rondo of Blood, Ghouls ‘n Ghosts, Ninja Gaiden, R-Type, Space Harrier vagy a Ginga Fukei Densetsu Sapphire, tehát az igazi rajongóknak ezúttal sem lehet okuk panaszra. A TurboGrafx-16 Mini pontos ára egyelőre nem ismert.

Képek/média: KONAMI