Így festettek volna napjaink népszerű felületei az internet előtt

YooTube. Potify. Phasebook. SounKloud. Instogram. Tweeter. Ismerős, de mintha valami nem stimmelne velük, ugye? A megfigyelés helyes, ezek ugyanis azok a fantázianevek, amiket az Egyesült Királyságban élő dizájner, Sheng Lam adott az alkotásainak.

Az alternate social media sorozatban Sheng a ma legnépszerűbb felületeket és szolgáltatásokat értelmezte újra, és helyezte vissza az időben, helyettünk is elképzelve azt, hogy milyenek lettek volna ezek akkor, ha jóval korábban születnek meg és kerülnek be a köztudatba. Mindezt anime stílusban, ami több korábbi munkáját is jellemzi.


Kép: Sheng Lam

A Facebook (Phasebook) floppy meghajtóként, a Spotify (Potify) kazettás magnóként, az Instagram (Instogram) polaroid fényképezőgépként, a Twitter (Tweeter) pedig távíró berendezésként jelenik meg, bemutatva azt, hogy miként festettek volna a szolgáltatások az internet előtti időkben. Vagyis abban az érában, amire manapság oly sokan gondolnak vissza nosztalgiával (főleg Facebook posztokban megemlékezve arról, amikor anyukájuk nem telefonon hívta őket, hanem csak kikiabált az ablakon).

Kép: Sheng Lam

A „csomagban” helyet kapott még a Netflix (Netflex) is, amely ósdi tévéként szerepel, de a SoundCloud (SoundKloud) mint discman szintén ötletes megoldás.

Sheng ArtStation oldalán megtekinthetők az eredeti, nagyfelbontású képek, és egy sor további munkája is, ha pedig valaki szeretné megvásárolni őket nyomatként, akkor az Inprnt oldalon teheti ezt meg.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?