New Yorkban leplezték le a Sony új full-frame kameráját

A japánok ismét feladták a leckét a versenytársaknak, ugyanis az eddig hétpecsétes titokként kezelt Sony Alpha 7R IV vázba, egy extrém nagy felbontású érzékelőt pakoltak.


A cserélhető objektíves kamera 61 megapixel felbontású, hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzort dolgoztat, amihez nagy dinamika átfogást (15 Fé) is ígér a gyártó. A készülékkel pixel-eltolásos üzemmódban (Pixel Shift Multi Shooting) akár 240 megapixeles képek is rögzíthetők, de APS-C képkivágású fotók (26,2 MP) mentésére is lehetőség van.

A kamerával folyamatos témakövetéssel 10 fps sebességgel készíthetők sorozatok, ezt a tempót az infók szerint hetven képig tudják szavatolni. Az ISO tartomány 100-32 000 értékek között alakul, amely 50–102 400 értékig bővíthető. A géppel természetesen 4k (super 35 kivágással) és HDR videók is készíthetők, S-LOG 2/3 mentés is rendelkezésre áll, ugyanakkor a 10 bites 4k felvétel, egyik kimeneten keresztül sem támogatott.

A képfeldolgozást a legfrissebb BIONZ X processzorra bízták, kapunk egy teljesen új fejlesztésű, nagy felbontású OLED elektronikus keresőt, de a hátsó érintőkijelző sem maradt le. A készülék vázát a visszajelzések alapján átalakították, ami az ígéretek szerint stabilabb fogást biztosít, van Multi Interface Shoe csatlakozó, amin keresztül különböző adapterek és kiegészítők használhatók. A vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokkal rendelkező Sony Alpha 7R IV váz forgalmazása augusztusban kezdődik, de a pontos ár egyelőre nem ismert.

Képek: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?