eSport: az iskolából is kivette a fiát, hogy segítse annak videojátékos karrierjét

Az apa úgy volt vele, hogy inkább az eSport terén legyen sikeres a fiú, minthogy az iskolapadot koptassa.

Habár a vélemények megoszlanak, hogy az eSport mennyire tekinthető valódi emberi teljesítménynek, és akadnak olyanok is, akik szerint az egész csak egy felfújt lufi, az tény, hogy elég sok pénz van benne. Ezt tapasztalta meg az a 49 éves kanadai apuka is, aki kivette a fiát az iskolából, hogy a srác minél jobb lehessen Fortnite-ban azáltal, hogy így több ideje jut játszani. A 16 éves Jordan „Crimz” Herzog eSport karrierje ugyanis egészen ígéretesnek tűnik, és úgy kezdődött, hogy egy Halo versenyről 2000 dollárnyi gamer perifériával tért haza.


Jordan egyébként valóban ügyes gyerek, hiszen részt vett az idei Fortnite világbajnokságon is, ahol összesen 200 versenyző mérte össze a tudását, a világ minden tájáról. Az iskolát sem adta fel teljesen, hiszen miután távozott a nappali oktatásból, online tanórákon kapja a tudást, de mellette 8-10 órát tölt a Fortnite-tal, és lehetőség szerint még az étkezéseket is a gép mellett oldja meg. Hozzá kell tenni, hogy eddig 60.000 dollárt  (17 millió forint) szedett össze az eSport versenyeken, és ha valaki szponzorként is felkarolja, ennek a többszöröse is összejöhet.

Címkép: WallpaperCave

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?