Testvérharc: Nokia 3.2 vs 4.2

Kipróbáltuk a Nokia belépőszintű készülékeit, a Nokia 3.2 és 4.2 modelleket. A két hasonló mobil közül egyértelműen a 3.2 a gyengébb, viszont az árazás és az apró eltérések miatt mégis ezt ajánljuk a kettő közül.

A Nokia hosszú utat tett meg a 3310-es Thor kalapácsa óta és a jól csengő név ellenére többször futottak lukra az elmúlt évtizedben. Most sincs ez nagyon másképp. Sikerült egy olyan készüléket gyártani, ami hemzseg az olyan funkcióktól, amihez nincs benne elég kraft. Értem ezalatt például az arcfelismerést, ami ijesztően lassú, vagy a korrektül összerakott fotó appot, amit a lencsék miatt nem tudunk kihasználni.

Mindezek ellenére a készüléket jó kézben fogni, tehát az építési minőség rendben van. A kijelző IPS létére nem okoz csalódást. A teljesítményéhez türelem szükséges, amit némileg kárpótol az akkumulátor kapacitása, amiből akár két napot is ki lehet hozni. A média fogyasztás azt az élményt hozza, amire egy belépő szintű mobiltól számítani lehet. Mindez 40 000 Forintért meglepően korrekt ajánlat, szemben a 4.2 60 000 Forint körüli árával, ami kétségtelenül jobb, de nem ennyivel.

Kinek ajánljuk?

Elkötelezett Nokiásoknak, akik nem szeretnének sokat költeni mobiltelefonra, és nem is azon fogják élni az életüket.

Kinek nem ajánljuk?

Akiknek számít a teljesítmény és a fotók minősége.

További információk a gyártó honlapján.

Teszt áttekintő
Dizájn
Kijelző/Képminőség
Akkumulátor
Kamera
Hang
Ár/érték arány
Hűha faktor
nokia-3-2A készüléket az ár/érték arány menti meg. Szeretném hinni, hogy ettől többre is képes a Nokia a belépőszinten!