A japán COTODAMA cég összeborult a Saint Laurent luxus márkával, s egy olyan korlátozott darabszámú hangszórót készített, ami a dalszövegek megjelenítésére is képes.

A COTODAMA Lyric Speaker Canvas először tavaly bukkant fel. Az eredetileg ezüst-fekete dizájnt ezúttal a divatmárka kedvéért még elegánsabb, fekete-fekete külsőre cserélték. A készülék két részből áll, a hátsó egység a hangszóró, míg előtte egy kijelző kapott helyet. A rendszer kialakítása a falnak támasztott lemezborítókat idézi meg, kicsit vissza utaztatva a felhasználókat az időben. A készülék vezetékmentes hálózati kapcsolattal rendelkezik (WiFi) és hozzáférést biztosít az iOS és Android rendszereken keresztül elérhető zenei szolgáltatásokhoz is.

A hangszóró pl. a PetitLyrics adatbázisból húzza le a dalszövegeket, majd elemzi az adott nóta hangulatát és annak megfelelő betűtípust használ a megjelenítéshez. Amennyiben nincs elérhető szöveg a kiválasztott dalhoz, akkor a zenével szinkronban mozgó, absztrakt animációkban lehet gyönyörködni lejátszás közben. A hangszóró otthoni vagy üzleti felhasználásra is alkalmas, szobadíszként vagy installáció részeként is megállja a helyét. A dedikált változat kizárólag a tengerentúli (Los Angeles) és párizsi Saint Laurent Rive Droite üzletekben vásárolható meg, míg az alapmodell a COTODAMA honlapján keresztül szerezhető be.

Képek: Cotodama, Saint Laurent