Samsung összehajtható mobilja galaxy fold l
Kép: Samsung

Az áprilisra tervezett, majd a korai tesztelések eredménye miatt elhalasztott megjelenés a korábban észlelt hibák kijavításával ismét elérhető közelségbe került. Ahogy a vállalat közleménye fogalmaz, elegendő időt szántak a tervezési folyamat alapos kiértékelésére, és végrehajtották a szükséges fejlesztéseket, emellett szigorú tesztelési folyamaton vannak túl.

Ennek eredménye, hogy várhatóan sikerül a versenytársak előtt előállni az első kihajtható okostelefonnal, ami a Galaxy Fold névre hallgat majd. A korai tesztek során gyakran törtek el a kijelzők, amire az egyik lehetséges magyarázat az volt, hogy a tesztelők leszedték róluk a klasszikus kijelzővédő fóliának látszó réteget. Az egyik fejlesztés éppen azért az volt, hogy ez a réteg immár az előlapon túlnyúlva nyilvánvalóan a kijelző szerves része, és egyértelmű, hogy nem kell leszedni a frissen használatba vett telefonról.

Kép: Samsung

A fizikai fejlesztések között szerepelnek még a csuklópánt felső és alsó részére is felkerülő védőkupakok és az Infinity Flex Display védelmét szolgáló további fémrétegek is, emellett pedig gőzerővel folynak a fejlesztések a felhasználói élmény javítása érdekében. Ez utóbbi leginkább az alkalmazások és egyéb szolgáltatások optimalizálását takarja a szokásostól teljesen eltérő kijelzőmérethez.

A versenytársak közül a Huawei és a Xiaomi állnak a legközelebb a tényleges starthoz ebben az új kategóriában. Előbbi szintén elhalasztotta az eredetileg idén szeptemberre tervezett termékbevezetést, utóbbi pedig egy tabletté alakítható prototípust villantott az idei évben, amelynek gyártásához és bevezetéséhez azonban még nem voltak pontos határidők.